O mně...

Jsem obyčejný, trochu praštěný otec dvou skvělých holčiček, lenoch, parchant a pesimista, který rád komentuje vše kolem...

úterý 7. září 2010

Svině, část čtrnáctá

Jak už jsem psal v minulém díle, u hnusáka jsme našli pár zajímavých věcí. Jednak už své ženě sbalil do krabic  a beden věci, o kterých rozhodl, že budou její. Samozřejmě tam nebylo zdaleka všechno, nechal si např. šperky atd. "Zajímavý" byl např. vzkaz který jí nechal na jedné z beden. Jeho text byl následující:

ANDULKO SKONČILI JSME SPOLU. RÁDA UTÍKÁŠ BEZ VYSVĚTLENÍ. VEŠKERÝ MAJETEK JDE NA POLOVINU. I TO CO JSI UKRADLA! STAV.SPOŘ. VKL.KNÍŽKY HOTOVOST. ŽÁDEJ ROZVOD. VŠE SE BUDE DĚLIT AŽ PO ROZVODU. TEĎ NEDOSTANEŠ NIC. OSOBNÍ VĚCI UŽ MÁŠ. UŽÍVEJ SI NAŠICH SPOL.PENĚZ. ČEKAL JSEM TO!


Je až s podivem, jak může mít někdo takovou drzost, že se chová jako svině a zároveň z tohoto "sviňáctví" obviňuje ostatní. Jako když zloděj křičí "Chyťte zloděje!" Hlášky jako "RÁDA UTÍKÁŠ BEZ VYSVĚTLENÍ", nebo "...I TO CO JSI UKRADLA" jsou opravdu k pobavení. Asi si už nepamatuje, co jí v poslední době ukradl. Nebo to, jak dlouho už sedí doma, zatímco jeho žena pracuje, aby měli za co žít. Nebo to, jak jí byl celý život nevěrný, čímž se mi jednou dokonce chlubil (to jsem ještě dokázal sedět v jeho blízkosti, aniž by se mi dělalo zle). Nejlepší větou však zůstává "UŽÍVEJ SI NAŠICH SPOL.PENĚZ." Automaticky počítá její peníze jako své vlastní. Sám už mnoho let nepracuje, elektřinu, plyn, vodu, nebo tuhá paliva platí jeho žena. Stejně tak jídlo, drogerii apod. On si svůj důchod nechává a naopak si dělá nároky na její peníze. Neuvěřitelné.

Dále jsme si se zájmem prohlédli jeho kalendář; stránka s tímto týdnem byla pestřě popsána poznámkami na ten který den. Alespoň zhruba tak máme představu o linii, po které pátral, kam se přesně odstěhujeme. Úterní poznámka obsahuje jméno "SOLICH", což je pravděpodobně nějaký pán z Píště, který možná také pronajímá dům. Tohle jméno zmiňoval několikrát, např. když svou ženu škrtil v domě své dcery, která byla tou dobou na dovolené (viz 11.část). Tenkrát byl ještě vedle jak ta jedle.

To na středu už měl napsáno "PÍŠŤ HONUS!", takže jeho pátrání po Píšti, popř. u pana Solicha nejspíš přineslo své ovoce. Na všechny tyto schůzky jezdil taxíkem místní taxislužby (svoje auto měl tou dobou v servisu). Úsměvná je páteční poznámka VELKÉ STĚHOVÁNÍ.

Na stole měl také výpis věcí, které jí sbalil do beden, s uvedenou finanční hodnotou. Samozřejmě, že velice často pořádně přestřelil. Do seznamu napsal i nábytek a věci, které jí sice patřily, ale které jí dát nechtěl. Vše měl dole sečteno a podtrženo s celkovou částkou 65500,- (spletl se ve sčítání, správně by to bylo necelých 45000Kč). Tyto částky byly naprosto zcestné a nějak zapoměl napsat co všechno zůstane jemu... Vše dole korunuje poznámka "DEJ 70TISÍC A JE KLID".

To, co nám ale opravdu hnulo žlučí, byly dopisy, které pravděpodobně ukazoval Honusovi, a kterými nás špinil (z vlatního zdroje máme potvrzeno, že při schůzce s Honusem vytahoval nějaké papíry ze složky, tohle byly pravděpodobně ony). První z nich byl nejspíš dopis, který Honusovi zanechal ve schránce (asi jej nejprve nezastihl doma):
DOBRÝ DEM, MILÝ MAJITELI TÉTO NEMOVITOSTI! POŘÁDNĚ SÍ ROZMYSLETE ZDA, PROMÁJNETE, NEBO ČASEM PRODÁTE SVŮJ DŮM. ZÁZEMCÍ JSOU TAK TROCHU ĎIVNI A ANÍ VE SKUTEČNOTÍ PODVÉST NECHTĚJÍ. ALE JE TADY DOHODA S PANÍ DVOŘÁČKOVOU, BÝVALÉHO MANŽELA PETRA DVOŘÁČKA O VYROVNÁNÍ DLUHU A TO MÁ JIŽ EXEKUTÓR A JE VŠE VŘÍZENÍ, JEDNÁ SE O NEMALÉ ČÁSKÝ BRATROVI, PETRA, BYVALÉ MANŽELKY 80000KČ PANÍ DVOŘÁČKOVÁ 90000KČ A PETROVI Z PŘÍSTAVBY ROD.DOMU ČÁSTKO V HAŤI 520TISÍC            DOLOŽENO, E.PLAČKEM MAJITELEM NEMOVITOSTI
[text uveden v přesném znění, včetně chyb]

Co může o jeho duševním stavu vypovídat lépe, než takový dopis? Když odhlédnu od toho, že to jsou všechno lži a nesmysly, jak může někdo takhle škodit vlastní dceři? Druhý byl v tomhle ohledu ještě horší:
V DOBĚ KDY DVĚ KUPLIŘKY DALY DOHROMADY ŠUBRTA + DVOŘÁČKOVOU. BYLO VŠE V POŘÁDKU JAK SE PŘESTĚHOVALI DO HATĚ, NA NÁŠ ROD.DŮM DO PRONÁJMU, VŠE ZAČALO! ŽENA BYLA RÁDA ŽE SE DCERA DALA DOHROMADY SE ŠUBRTEM, KDYŽ BYL O 17 LET MLADŠÍ. DCERA MĚLA V TÉ DOBĚ PO ROZVODU A MĚLA. 32 LET. PO ROZVODU Z BÝVALÝM MANŽELEM MĚLA OD MANŽELA DOST PENĚZ A TAKÉ OD TCHÝNĚ, ABY VŠE VYROVNALA, TO NEUDĚLALA A ZE SVÝM DRUHEM RAĎEJI CESTOVALI, SKOTSKO, IRSKO, TRANCIE. STEJNĚ DLUŽÍ TCHÝNI A BRATROVI MANŽELA DESÍTKY TISÍC (BYLA EXEKUCE)! TOTÉŽ TEĎ DĚLALÁ SE SVÝM OTCEM. DRUH A DCERA HO VYDÍRAJI, ABY PRODAL BARÁK A ONI SI POHLI KOUPIT DŮM ZEZAHRADOU A ABY JE DĚDA NEKONTAKTOVAL. MANŽELKA OD E.PLAČKA JE TAK BLBÁ ŽE BEZ VĚDOMÍ SVÉHO MANŽELA VYBRALA STAV.SPOŘENÍ A DALA DCEŘÍ 170 TISIČ NA ZÁLOHU NA DŮM V PÍŠTÍ PROZATÍM V NÁJMU A TO ZA 12 TISÍC MECIČNĚ, PAK PO ROCE AŽ ZAČNE PRACOVAT DCERA SI VEZMOU ÚVĚR, DOTÉ DOBY BYDE FINANCOVAT (JEJÍ DRUH NENÍ SCHOPEN) VŠE MANŽELKA, KTERÁ ODEŠLA K DCEŘI NA DOPORUČENÍ DRUHA ABY HLÍDALA DĚTÍ A JANETA MOHLA DO PRÁCE TAKTÉŽ MANŽELKA VZALA UNVALIDNÍ DCERU Z ÚSTAVU ABY, MOHLA FINANCOVAT NÁJEM. DCERA MA DŮCHOD 8400KČ + 4000 OPATROVNÉ. PROTO CHCE DCEŘI UBLÍŽIT KVŮLI PENĚZŮM. MARTINA VELICE DOBŘE, ŽÍLA V CHRANĚNEM BYDLENÍ, A TO JI VŠE CHCE VZÍT, JEJÍ MATKA, MĚLA BYSE STYDĚT. POZE ABY SE MĚLA DOBŘE MATKA A PODPOROVALA DRUHA A DCERU JANETTU.
[text uveden v přesném znění, včetně chyb]

K tomu snad ani nemá cenu nic dodávat. Přestože tady uvádí docela pravdivé věci (třeba dluh, který musí Janeta platit za bývalého manžela, také alkoholika), doplňuje je vymyšlenými čísly a důvody. Místo aby stál na straně dcery, která musí platit dluhy, ke kterým přišla jako slepá k houslím, se postaví proti ní a ještě doplňuje o lživé pomluvy. Janety se tohle dotklo nejvíc. Už několik let zažívá kvůli svému bývalému manželovi hrozné věci, platí jeho dluhy, zatímco on neplatí výživné a o vlastní děti se ani nezajímá. A teď, její vlastní otec napíše tohle!

Za poslední zmínku ještě stojí dalekohled, který měl připravený na okně, pomocí kterého sledoval kdy jedeme pryč, co s sebou vezeme, nebo co jsme nakoupili, nůž v čepici, nebo sekera, kterou měl schovanou v kuchyni...

Žádné komentáře:

Okomentovat