O mně...

Jsem obyčejný, trochu praštěný otec dvou skvělých holčiček, lenoch, parchant a pesimista, který rád komentuje vše kolem...

středa 13. dubna 2011

NHL Play Off 2011

Tak a je to tady! Začíná vyřazovací část letošního ročníku nejlepší hokejové ligy světa, NHL. Penguins nastupují v prvním kole proti Tampa bay Lightnings, což rozhodně lehký soupeř nebude. Ale mohlo být hůř...

Marc-Andre Fleury, nejužitečnější hráč Penguins
Letos jsme se (my, Pittsburgh :) ) konečně dočkali nové haly, a z Consol Energy Center se stal nový domov Penguins. Nezačali jsme však nejlépe a z prvních čtyř zápasů jsme vyhráli jen jednou. Nedařilo se hlavně brankáři Fleurymu, který byl dočasně nahrazen brankářskou dvojkou - Brentem Johnsonem. Právě ten si ale zaslouží pochvalu, a kromě Crosbyho to byla především jeho zásluha, že se Penguins zvedli. Chytal skvěle, jistě, a donutil tak Fleuryho ke zlepšení. Postupně se jejich role opět vyměnily a jedničkou byl zase Marc-Andre Fleury. Nakonec je třeba dodat, že na konci základní části byl právě Fleury odborníky oceňován jako nejlepší hráč Penguins (získal i týmovou trofej o nejužitečnějšího hráče).

Nebýt otřesu mozku, Sidney by byl letos k nezastavení
Sezonu měl však nejlépe rozjetou kapitán Sidney Crosby. Na konci kalendářního roku atakoval rekord v počtu po sobě jdoucích zápasů, ve kterých bodoval. Nakonec svoji sérii protáhl na 25 zápasů, zastavil jej až Rick Dipietro a NY Islanders. V té době však Crosby vedl nejen tabulce střelců, ale především v kanadském bodování, a to s pořádným náskokem. Pak ale přišel on osudný venkovní zápas série Winter Classics, proti šmejdům z Washingtonu. David Steckel (fuj, musel jsem si odplivnout) jej bezohledně narazil a přivodil mu otřes mozku. Sid the Kid sice ještě nastoupil do dalšího zápsu proti Tampě, ale po dalším nárazu na mantinel musel odstoupit, a od té doby už si bohužel nezahrál. Jen bych podotknul, že i měsíc po svém zranění Crosby stále vévodil tabulce bodování NHL...
Kris Letang, vycházející hvězda mezi obránci

Zranil se i Malkin a dalších asi 10 hráčů. V kritické chvíli jsme měli dokonce 13 hráčů, zapsaných na listině zraněných. Právě toto těžké období nám pomohl překonat vynikající Fleury. Zapomenout však nesmím ani na překvapení roku, a sice obránce Krise Letanga. Na konci roku vedl kanadské bodování obránců NHL a odváděl opravdu dobrou práci. Kazil soupeřům přihrávky, lehal do střel, skvěle rozehrával. A také sbíral body. Svoje hokejové umění prokazoval svými kličkami i při nájezdech, kam jej trenér Bylsma pravidelně posílá. Kris Letang a Marc-Andre Fleury tedy letos byli našimi nejlepšími hráči (jako jediní z PENS také hráli na All Stars Game, kde jsme však původně měli mít ještě Crosbyho s Malkinem).

Sezonu jsme tedy skončili na 4. místě v konferenci. Měli jsme však stejně bodů, jako druhá Philadelphia. A jak to letos dopadne? To v tuto chvíli samozřejmě nikdo neví. Absence Malkina s Crosbym je vidět hlavně v útoku, což může být v Playoff velký problém. V průběhu sezony se nám navíc vůbec nedařilo proti Washingtonu, ani proti těm ušmudlancům s Montrealu. Pokud na ně letos narazíme, máme problém. Ale uvidíme...

Na konec přidávám svůj soukromý odhad prvního kola Playoff NHL 2011.

Východní konference:

Washington vs NY Rangers: 4:1 nebo 4:0 (Capitals projdou prvním kolem v pohodě, letos jsou hodně namotivovaní)

Philadelphia vs Buffalo: 4:2 nebo 4:1 (Flyers jsou letos hodně dobří, i když na konci trochu zvolnili)

Boston vs Montreal: 4:3 nebo 4:2 (Zajímavá série dvou rivalů, zejména kvůli Chárově drsnému zákroku...Boston je podle mě lepší)

Pittsburgh vs Tampa Bay: 4:3 nebo 4:2 (Tak v tohle aspoň doufám. Tampa je letos vinikající, Stamkos s StLouisem jsou famózní. Když nás porazí, přeju Stanley Cup právě Tampě)
Obhájí letos Chicago?

Západní konference:
Vancouver vs Chicago: 4:2 nebo 4:1 (Asi nejzajímavější série prvního kola. Vancouver chce Chicagu oplatit loňské vyřazení a letos byli Canucks nejlepším týmem celé ligy. Co na to loňští vítězové?)

San Jose vs Los Angeles: 4:3 nebo 4:1 (Kalifornské derby vyhrají Sharks. Doufám)

Detroit vs Phoenix: 3:4 nebo 4:2 (Tady to možná bude vyrovnané, ale taky by mohl Detroit někdy vypadnout v prvním kole...)

Anahaim vs Nashville: 2:4 nebo 3:4 (Tohle si spíš přeju. Konečně by Predators mohli postoupit v Playoff trochu dál)

Žádné komentáře:

Okomentovat