O mně...

Jsem obyčejný, trochu praštěný otec dvou skvělých holčiček, lenoch, parchant a pesimista, který rád komentuje vše kolem...

pátek 29. dubna 2011

NHL Play Off 2011 - 2. kolo

Tak, a Penguins jsou venku. Sakra :(

Je to škoda, protože na postup jsme určitě měli. Hlavní příčinou určitě byla absence Crosbyho s Malkinem. Bez nich to bylo hodně těžké, ne-li nemožné. Vždyť kam by to asi dotáhl takový Vancouver, kdyby se jim v polovině sezony zranili oba bratři Sedinové? A co Tampa Bay, kdyby jim půl sezony nehrál St.Louis se Stamkosem? Ovechkin a Backstrom ve Washingotnu? A takhle bych mohl pokračovat u každého týmu.

Půl sezony je dlouhá doba a přesto dokázali Penguins v základní části bez svých největších hvězd vyhrávat. Za Washingtonem, který vyhrál tabulku východní konference zaostali jen jediný bod! A spolu s Philadelphií tak byli v základní části 3. nejlepším týmem celé NHL !!! Neuvěřitelné!

Osobně si myslím, že měli i na postup do druhého kola, ale bohužel to nevyšlo. Tady se už absence největších hvězd projevila výrazněji. Největším problémem byly přesilovky, které jsme měli skoro nejhorší už v základní části. Tentokrát jsme z asi 35 přesilovek proměnili jen jednu jedinou! To je hodně špatné a nejspíš to byl také hlavní důvod našeho neúspěchu. I když měl Fleury v letošním Playoff dost špatné statistiky, tentokát si myslím (oproti loňskému roku), že jsme rozhodně neprohráli jeho vinou a chytal dobře.

Takže, sezona 2010-2011 je pro nás u konce. Rozhodně jsme ale neudělali ostudu a končíme se vztyčenou hlavou!

Co se mých tipů týče, celkem jsem se trefil. Překvapil akorát Detroit, který si s Phoenixem poradil bez problémů a taky Vancouver, který si po prvních třech vátězných zápasech pěkně zkomplikoval situaci a nakonec Chicago porazili jen tak-tak. Druhé kolo playoff je tu a já si opět tipnu:

Východní konference:
Washington vs Tampa Bay: 3:4 nebo 4:1 (Tampa nás sice vyřadila, ale jinak proti nim nic nemám. St.Louis je borec a letos má skvělou formu. Takže doufám, že porazí Ovci a to jeho stádo trotlů. Ale tohle je spíš jen moje přání... Takže buď Lightnings těsně vyhrají, nebo je Washington smete.)

Philadelphia vs Boston: 4:2 nebo 4:1 (Snad se Flyers trochu vzchopí, vždyť postoupili jen těsně. Mají určitě na víc a Bruins by pro ně neměli být problémem)

Západní konference:
Vancouver vs Nashville: 2:4 nebo 3:4 (Canucks sice přeji úspěch, ale rozhodně ne na úkor Predators! I když je Vyncouver jednoznačně nejlepším týmem základní části, hned první kolo (a vůbec historie NHL je toho plná) ukázalo, že to v Playoff nic neznamená. Takže šance pro Nashville tady je :)

Detroit vs San Jose: 2:4 nebo 3:4 (Nic proti Detroitu, ale už by toho mohli nechat. Copak těch úspěchů už nemají dost? Navíc bych Sharks přál aby se jim konečně už zadařilo)

Žádné komentáře:

Okomentovat